Pogosto in pravilno umivanje rok je v industriji strežbe hrane začetna točka zaščite pred navzkrižnimi okužbami, ki zagotavlja varnost zaposlenih in strank.
Osebje naj si vedno umije roke:
- po uporabi stranišča,
- ob odhodu iz kuhinje in vrnitvi v kuhinjo ter na območje priprave hrane,
- po praznjenju košev za smeti,
- po rokovanju z rešitvami za čiščenje,
- po hranjenju, pitju, kajenju ali žvečenju žvečilnih gumijev ali tobaka,
- po rokovanju s surovim mesom, perutnino ali morsko hrano,
- po dotikanju telesa ali obleke,
- po kihanju, kašljanju ali uporabi robčka,
- po rokovanju z denarjem,
- po odstranjevanju rokavic ali pred njihovim natikanjem.
Postaje za umivanje rok naj bodo vselej opremljene z milom in papirnatimi brisačami. S pomočjo spodnjih virov se z zaposlenimi poučite o ustrezni higieni ter preizkusite svoje znanje v sklopu našega vodnika po higieni rok in osebni higieni.